Tree of Ténére

De Tree of Ténéré is een kunstinstallatie in Dallas, Texas, naar ontwerp van DRIFT. De gehele stalen constructie is in elkaar gelast door ons

 

Neem contact op

Een kunstinstallatie in Dallas, Texas

De Tree of Ténéré is een kunstinstallatie in Dallas, Texas, naar ontwerp van DRIFT. De gehele stalen constructie is in elkaar gelast door ons volgens de constructie berekeningen van Pieters bouwtechniek. Deze boom van staal hebben wij ook laten verzinken aangezien hij altijd buiten staat.

De originele Tree of Ténéré stond in de Sahara en werd beschouwd als de meest eenzame boom van de wereld: er was nergens in een straal van 400 km een levende plant te bespeuren. De boom werd door nomaden gebruikt als oriëntatiepunt in de woestijn. De boom werd in 1973 vernield door een dronken vrachtwagenchauffeur.

Onze werkwijze

De kunstinstallatie weegt 10.000 kg en is ca. 10m hoog. 75.600 ledjes maken onderdeel uit van de boom. Deze worden aangestuurd van een control room in de kelder onder de boom. De snelheid, intensiteit en kleur van het licht reageren op het publiek en de omgeving.

De constructie van de 10 meter hoge boom bestaat hoofdzakelijk uit gelaste stalen buizen. De Ø600×16 mm buis van de stam mondt uit in een 5-tal hoofdtakken die met boutverbindingen gekoppeld zijn. Op organische wijze verjongt de constructie steeds verder tot deze uitmondt in een 120-tal buizen Ø95×5. Hierin worden vervolgens de takken ingestoken.

De staalconstructie bevat 120 uitlopers voor de takken. Deze 2,5 meter lange takken bestaan uit gebundelde aluminium buizen (7-tal buizen Ø25×2,5 onderling verlijmd en ingepakt in polyester die 1 voor 1 aftakken in twijgen), die 840 aluminium twijgen (van ca. 60 cm) met kunststof connectors dragen. Elke twijg draagt 15 bladeren. Elk blad heeft 6 led lichten die individueel bestuurbaar zijn met de software van DRIFT.

Reviews

Tevreden klanten

Konstruktie

Een leuk en goed familie bedrijf. Waar ze niet bang zijn om een uitdaging aan te gaan. Dus heb je een constructie nodig of een hekje van ijzer. Moet je hier maar eens gaan informeren.

Martijn Ekris

Interieur

Ik ben erg tevreden over en blij met de sieradenhouder van De Graaf Konstruktie! Het heeft een mooie industriële uitstraling en laat mijn sieraden collectie schitteren.

Helene Verbeeke