De Graaf Konstruktie is in al die jaren uitgegroeid van smederij tot constructie werkplaats.


In 1875 begint Jef Schellekens het bedrijf als hoefsmid/dorpssmid. Er zijn dan alleen  handbediende machines zoals een stuikmachine. In deze tijd bestaat er ook nog geen lasapparaat en wordt het ijzer aan elkaar gesmeed. De hoofdzakelijke inkomsten komen uit het beslaan van landbouwpaarden. In de hoefstal krijgen zij hun nieuwe hoefijzers. Daarna is het vervaardigen van de plattebuiskachels en het uitsmeden van ploegsneden bijgekomen.


In 1936 neemt Piet de Graaf, tot dan als knecht werkzaam bij Jef,de zaak over. Piet is getrouwd met Cor, dochter van Jef. De werkzaamheden breiden zich uit tot het onderhoud van landbouwwerktuigen. De handmachines worden vervangen door een drijfwerk. Hierop worden meerdere machines aangesloten, zoals de zandsteen slijpmachine en boormachine.

De blaasbalg wordt vervangen door een elektrische ontsteking/aanjager. Na de oorlog, zo rond 1950, komt het eerste elektrische lasapparaat, gevolgd door een slijptol en handboormachine.


In 1975 neemt Toon de Graaf,zoon van Piet, het bedrijf over. Hij komt in aanraking met de bouwwereld en mag de betonbeitels uitsmeden en voegspijkers vervaardigen voor bouwbedrijven. Daarna breiden de werkzaamheden zich steeds verder uit tot het plaatsen van een staalconstructie. Het machinepark wordt aangevuld met een ijzercircelzaagmachine en knip- en ponsmachine. Er komt vraag naar plaatwerk dus wordt een schaar, zetbank en kantbank toegevoegd.

In 1987 is het onmogelijk om in de dorpskern uit te breiden en door de stads-/dorpsvernieuwing vanuit de gemeente kan er een verhuizing plaatsvinden naar de huidige locatie: bedrijventerrein De Lind 1. Doordat de voorraad wordt voorzien met grote vrachtwagens zijn we op het bedrijventerrein makkelijker te bereiken dan in de dorpskern.


In 1997 neemt Peter de Graaf, zoon van Toon, het bedrijf over en is nog steeds actief voor de bouwbedrijven. De werkzaamheden zijn zeer divers. Alles wat te maken heeft met ijzer, aluminium en rvs wordt door De Graaf Konstruktie uitgevoerd.
We zijn een kleine zelfstandige onderneming.

Zo kunnen we er voor zorgen dat alles van opdracht tot levering spoedig en zorgvuldig verloopt.

U ziet dat ons bedrijf in al die jaren klein is gebleven maar groots is in het meegaan in de  activiteiten die de markt vraagt.

Historie

De Graaf Konstruktie is een familiebedrijf dat staat ingeschreven bij de K.v.K. vanaf 01-01-1905. De oude spelling is behouden om aan te geven dat we trots zijn op onze generaties binnen het bedrijf. Maar stiekem ook omdat die K's staan voor kwalitieit in het kwadraat.


1875-1936    Jef Schellekens


1936-1967    Piet De Graaf (zwager  van Jef)


1967-1997    Toon De Graaf

 

1997-heden  Peter De Graaf